Viering 100 jaar Rotary Club Oostende

Rotary Club Oostende viert, als oudste service club van het land, haar 100 jarig bestaan in het Kursaal Oostende op 16 en 17 september. Een zaterdag met een boeiende academische zitting, een 3-gangen lunch, wandeling, optreden van 'Natalia' en een afterparty. Op zondag genieten we van een gezellige barbecue in onze vaste stek het Koninginnehof Oostende.

In 1923 sloegen John Bauwens en Washington Serruys in Oostende de handen in elkaar om samen een verschil te maken. Ze beslisten om zich in te zetten voor verandering met een netwerk van geëngageerde burgers en hielden op 7 juli 1923 Rotary Club Oostende boven de doopvont.

Oostende geniet van ‘Natalia’ op 16 september. Komt u ook?

Anno 1927 – Kursaal Oostende: de Internationale Rotary Conventie. Met Koning Albert I en maar liefst 7.000 gasten werden de lijnen uitgezet voor de volgende 100 jaar van blijvende verandering.

Anno 1973 – Kursaal Oostende: de viering van 50 jaar Rotary Oostende. Met Koning Boudewijn en alle genodigden werd de volgende 100 jaar van het aanpakken van de uitdagingen van de toekomst ingezet.

16 en 17 september 2023 – Kursaal Oostende: samen met u en onze gasten gaan we in gesprek om vooruit te blikken naar een toekomst van mensen verbinden, gemeenschappen transformeren en het steunen van duurzame projecten.

In gesprek met Eerste minister Alexander De Croo over Rotary en Pierre Van Damme over de strijd tegen polio. Praat u mee? 

Wij kijken alvast ook vooruit: de volgende jaren willen we ons volop inzetten op de groei van onze club en gaan we onze inspanningen voor onder andere de MS-liga, Payoke, de MUG-helikopter en de andere RCO- goede doelen verder versterken.

Andere Nieuwsartikelen

100 jaar Rotary Club Oostende!

Met een fantastische viering in het Oostendse Kursaal vierde de eerste serviceclub van het land haar 100 jarig bestaan. De volledige viering was opnieuw ten voordele van het goede doel. Maar liefst 30.000 euro kon gedoneerd worden aan 12 goede doelen. Het werd een feestweekend om nooit te vergeten in aanwezigheid van Eerste minister Alexander De Croo, viroloog Pierre Van Damme en met een fantastisch concert van niemand minder dan Natalia.

Lees Meer >

Afterparty Rotary Next Gen - viering 100 jaar RCO

Op zaterdag 16 september sluit RCO de eerste dag van de viering van ons 100 jarig bestaan af met een schitterende – space – afterparty. In de lounge van het Kursaal kan iedereen mee onze 100e verjaardag in stijl vieren, helemaal ten voordele van onze goede doelen.

Lees Meer >

Rotary Club Oostende ontmoet internationale voorzitter

In september viert Rotary Club Oostende haar 100-jarig bestaan. In aanloop naar deze viering bezocht de internationale voorzitter, Jennifer Jones (Canada), de Oostendse afdeling.

Lees Meer >

Young woman with cancer reading book, cancer awareness concept.

Samenwerking Rotary Club Oostende, KOTK, Steunfonds KVO en het Gezondheidscentrum Koninklijke Villa

Sinds 15 jaar werkt Rotary Club Oostende mee aan de organisatie van een vakantieweek in Oostende voor jong volwassen (JOVO) kankerpatiënten tussen 18 en 30 jaar. Door de jaren heen bouwden de leden van Rotary Oostende een sterke band op met vele van de jongeren.

Lees Meer >

Rotary Oostende laat 200 kankerpatiënten "DROMEN IN DE KONINKLIJKE VILLA"

Rotary Oostende betaalde al voor 200 verblijven van jonge kankerpatiënten in de Koninklijke Villa in Oostende. In het oncologisch centrum kunnen jongeren op krachten komen en krijgen ze ook de nodige medische zorgen.

Lees Meer >