Viering 100 jaar Rotary Club Oostende

Rotary Club Oostende viert, als oudste service club van het land, haar 100 jarig bestaan in het Kursaal Oostende op 16 en 17 september. Een zaterdag met een boeiende academische zitting, een 3-gangen lunch, wandeling, optreden van 'Natalia' en een afterparty. Op zondag genieten we van een gezellige barbecue in onze vaste stek het Koninginnehof Oostende.

In 1923 sloegen John Bauwens en Washington Serruys in Oostende de handen in elkaar om samen een verschil te maken. Ze beslisten om zich in te zetten voor verandering met een netwerk van geëngageerde burgers en hielden op 7 juli 1923 Rotary Club Oostende boven de doopvont.

Oostende geniet van ‘Natalia’ op 16 september. Komt u ook?

Anno 1927 – Kursaal Oostende: de Internationale Rotary Conventie. Met Koning Albert I en maar liefst 7.000 gasten werden de lijnen uitgezet voor de volgende 100 jaar van blijvende verandering.

Anno 1973 – Kursaal Oostende: de viering van 50 jaar Rotary Oostende. Met Koning Boudewijn en alle genodigden werd de volgende 100 jaar van het aanpakken van de uitdagingen van de toekomst ingezet.

16 en 17 september 2023 – Kursaal Oostende: samen met u en onze gasten gaan we in gesprek om vooruit te blikken naar een toekomst van mensen verbinden, gemeenschappen transformeren en het steunen van duurzame projecten.

In gesprek met Eerste minister Alexander De Croo over Rotary en Pierre Van Damme over de strijd tegen polio. Praat u mee? 

Wij kijken alvast ook vooruit: de volgende jaren willen we ons volop inzetten op de groei van onze club en gaan we onze inspanningen voor onder andere de MS-liga, Payoke, de MUG-helikopter en de andere RCO- goede doelen verder versterken.

Andere Nieuwsartikelen

OOSTENDE VOOR ANKER 2024

Stap binnen bij de tent van Rotaryclub Oostende en voel je direct thuis! We heten iedereen van harte welkom om te genieten van een verfrissend glas Ensor cava, de perfecte gelegenheid om samen te komen en te proosten op het goede leven. Terwijl je geniet van de sprankelende bubbels, kun je ook de mogelijkheid ontdekken om heerlijke wijnen te kopen en verrukkelijke zoetigheden te proeven. En het beste van alles? Elke slok en hap draagt bij aan een nobel doel: de kinderen van de Ibisschool. Dus kom langs, hef het glas en draag bij aan een betere toekomst voor deze kinderen. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen en samen iets moois te bereiken!

Lees Meer >

Spinning marathon tvv Kinder Kansen Fonds

Rotaryclub Gistel organiseerd: Spinning marathon tvv Kinder Kansen Fonds

Lees Meer >

Rotary Charity Golf invitation

Ook niet Rotariërs zijn toegelaten!!!

Lees Meer >

BENEFIETCONCERT

Rotaryclub Oostende organiseert dit concert ten voordele van MS LIGA VlAANDEREN

Lees Meer >

DE OESTEREETSTER VERTELT

MONOLOOG – première Over de vrouwen rond JAMES ENSOR Actrice : Isabelle VANDEMAELE

Lees Meer >

100 jaar Rotary Club Oostende!

Met een fantastische viering in het Oostendse Kursaal vierde de eerste serviceclub van het land haar 100 jarig bestaan. De volledige viering was opnieuw ten voordele van het goede doel. Maar liefst 30.000 euro kon gedoneerd worden aan 12 goede doelen. Het werd een feestweekend om nooit te vergeten in aanwezigheid van Eerste minister Alexander De Croo, viroloog Pierre Van Damme en met een fantastisch concert van niemand minder dan Natalia.

Lees Meer >