Young woman with cancer reading book, cancer awareness concept.

Samenwerking Rotary Club Oostende, KOTK, Steunfonds KVO en het Gezondheidscentrum Koninklijke Villa

Sinds 15 jaar werkt Rotary Club Oostende mee aan de organisatie van een vakantieweek in Oostende voor jong volwassen (JOVO) kankerpatiënten tussen 18 en 30 jaar. Door de jaren heen bouwden de leden van Rotary Oostende een sterke band op met vele van de jongeren.

Sinds 15 jaar werkt Rotary Club Oostende mee aan de organisatie van een vakantieweek in Oostende voor jong volwassen (JOVO) kankerpatiënten tussen 18 en 30 jaar.  Het gaat om een zeer kwetsbare groep jongeren die door de vele medische kosten en kosten voor verzorging geen budget overhouden om zelf op vakantie te kunnen gaan.

Het gaat om een doelgroep van jonge adolescenten, net zoals anderen met heel wat verwachtingen voor het leven, die aan het studeren zijn en een normaal leven willen leiden. Door hun chronische ziekte lukt dit amper of niet. Ze worden plots overvallen worden door deze chronische ziekte met al haar nevenaspecten.  Rotary Club Oostende heeft deze boodschap goed begrepen.

Sinds vier jaar schenkt de Rotary club 50 € per nacht voor overnachtingen in de Koninklijke Villa aan deze jongeren.  Het resterende bedrag neemt BZIO voor zijn rekening.  Het zijn de vrijwilligers van Kom op tegen Kanker die de Commissie “WvdV” inlichten over wie deze vakantie het best kan gebruiken.  Het zijn ook zij die tijdens het hele jaar door de beste contacten hebben met de patiënten.  Op deze wijze kunnen jongeren en jonge gezinnen van het vakantiegevoel genieten.  Uit de ervaringen van de eerste overnachtingen heeft men geleerd dat de jongeren onmogelijk alleen kunnen komen.  Op heden worden de verblijfskosten van deze begeleiders gedragen door het Steunfonds van de Koninklijke Villa.

Tijdens de eerste week van juni werd de 200ste overnachting geschonken aan een jonge kankerpatiënt.  Reden genoeg om dit via een persconferentie en bijhorende receptie in het daglicht te stellen.

Andere Nieuwsartikelen

OOSTENDE VOOR ANKER 2024

Stap binnen bij de tent van Rotaryclub Oostende en voel je direct thuis! We heten iedereen van harte welkom om te genieten van een verfrissend glas Ensor cava, de perfecte gelegenheid om samen te komen en te proosten op het goede leven. Terwijl je geniet van de sprankelende bubbels, kun je ook de mogelijkheid ontdekken om heerlijke wijnen te kopen en verrukkelijke zoetigheden te proeven. En het beste van alles? Elke slok en hap draagt bij aan een nobel doel: de kinderen van de Ibisschool. Dus kom langs, hef het glas en draag bij aan een betere toekomst voor deze kinderen. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen en samen iets moois te bereiken!

Lees Meer >

Spinning marathon tvv Kinder Kansen Fonds

Rotaryclub Gistel organiseerd: Spinning marathon tvv Kinder Kansen Fonds

Lees Meer >

Rotary Charity Golf invitation

Ook niet Rotariërs zijn toegelaten!!!

Lees Meer >

BENEFIETCONCERT

Rotaryclub Oostende organiseert dit concert ten voordele van MS LIGA VlAANDEREN

Lees Meer >

DE OESTEREETSTER VERTELT

MONOLOOG – première Over de vrouwen rond JAMES ENSOR Actrice : Isabelle VANDEMAELE

Lees Meer >

100 jaar Rotary Club Oostende!

Met een fantastische viering in het Oostendse Kursaal vierde de eerste serviceclub van het land haar 100 jarig bestaan. De volledige viering was opnieuw ten voordele van het goede doel. Maar liefst 30.000 euro kon gedoneerd worden aan 12 goede doelen. Het werd een feestweekend om nooit te vergeten in aanwezigheid van Eerste minister Alexander De Croo, viroloog Pierre Van Damme en met een fantastisch concert van niemand minder dan Natalia.

Lees Meer >