Young woman with cancer reading book, cancer awareness concept.

Samenwerking Rotary Club Oostende, KOTK, Steunfonds KVO en het Gezondheidscentrum Koninklijke Villa

Sinds 15 jaar werkt Rotary Club Oostende mee aan de organisatie van een vakantieweek in Oostende voor jong volwassen (JOVO) kankerpatiënten tussen 18 en 30 jaar. Door de jaren heen bouwden de leden van Rotary Oostende een sterke band op met vele van de jongeren.

Sinds 15 jaar werkt Rotary Club Oostende mee aan de organisatie van een vakantieweek in Oostende voor jong volwassen (JOVO) kankerpatiënten tussen 18 en 30 jaar.  Het gaat om een zeer kwetsbare groep jongeren die door de vele medische kosten en kosten voor verzorging geen budget overhouden om zelf op vakantie te kunnen gaan.

Het gaat om een doelgroep van jonge adolescenten, net zoals anderen met heel wat verwachtingen voor het leven, die aan het studeren zijn en een normaal leven willen leiden. Door hun chronische ziekte lukt dit amper of niet. Ze worden plots overvallen worden door deze chronische ziekte met al haar nevenaspecten.  Rotary Club Oostende heeft deze boodschap goed begrepen.

Sinds vier jaar schenkt de Rotary club 50 € per nacht voor overnachtingen in de Koninklijke Villa aan deze jongeren.  Het resterende bedrag neemt BZIO voor zijn rekening.  Het zijn de vrijwilligers van Kom op tegen Kanker die de Commissie “WvdV” inlichten over wie deze vakantie het best kan gebruiken.  Het zijn ook zij die tijdens het hele jaar door de beste contacten hebben met de patiënten.  Op deze wijze kunnen jongeren en jonge gezinnen van het vakantiegevoel genieten.  Uit de ervaringen van de eerste overnachtingen heeft men geleerd dat de jongeren onmogelijk alleen kunnen komen.  Op heden worden de verblijfskosten van deze begeleiders gedragen door het Steunfonds van de Koninklijke Villa.

Tijdens de eerste week van juni werd de 200ste overnachting geschonken aan een jonge kankerpatiënt.  Reden genoeg om dit via een persconferentie en bijhorende receptie in het daglicht te stellen.

Andere Nieuwsartikelen

100 jaar Rotary Club Oostende!

Met een fantastische viering in het Oostendse Kursaal vierde de eerste serviceclub van het land haar 100 jarig bestaan. De volledige viering was opnieuw ten voordele van het goede doel. Maar liefst 30.000 euro kon gedoneerd worden aan 12 goede doelen. Het werd een feestweekend om nooit te vergeten in aanwezigheid van Eerste minister Alexander De Croo, viroloog Pierre Van Damme en met een fantastisch concert van niemand minder dan Natalia.

Lees Meer >

Viering 100 jaar Rotary Club Oostende

Rotary Club Oostende viert, als oudste service club van het land, haar 100 jarig bestaan in het Kursaal Oostende op 16 en 17 september. Een zaterdag met een boeiende academische zitting, een 3-gangen lunch, wandeling, optreden van ‘Natalia’ en een afterparty. Op zondag genieten we van een gezellige barbecue in onze vaste stek het Koninginnehof Oostende.

Lees Meer >

Afterparty Rotary Next Gen - viering 100 jaar RCO

Op zaterdag 16 september sluit RCO de eerste dag van de viering van ons 100 jarig bestaan af met een schitterende – space – afterparty. In de lounge van het Kursaal kan iedereen mee onze 100e verjaardag in stijl vieren, helemaal ten voordele van onze goede doelen.

Lees Meer >

Rotary Club Oostende ontmoet internationale voorzitter

In september viert Rotary Club Oostende haar 100-jarig bestaan. In aanloop naar deze viering bezocht de internationale voorzitter, Jennifer Jones (Canada), de Oostendse afdeling.

Lees Meer >

Rotary Oostende laat 200 kankerpatiënten "DROMEN IN DE KONINKLIJKE VILLA"

Rotary Oostende betaalde al voor 200 verblijven van jonge kankerpatiënten in de Koninklijke Villa in Oostende. In het oncologisch centrum kunnen jongeren op krachten komen en krijgen ze ook de nodige medische zorgen.

Lees Meer >