Rotary Club Oostende ontmoet internationale voorzitter

In september viert Rotary Club Oostende haar 100-jarig bestaan. In aanloop naar deze viering bezocht de internationale voorzitter, Jennifer Jones (Canada), de Oostendse afdeling.

Jennifer E. Jones is de eerste vrouwelijke voorzitter van Rotary International, een wereldwijde beweging actief in maar liefst 163 landen. De beweging werd opgericht in 1905 in Chicago door advocaat Paul Harris en in 1923 werd de eerste Belgische afdeling opgericht in Oostende. “Als eerste Belgische afdeling van deze sterke en vooruitstrevende Internationale beweging zijn we bijzonder trots dat de internationaal voorzitter de tijd neemt om in gesprek te gaan met onze afdeling naar aanleiding van onze 100ste verjaardag”, zegt Jean-Pierre Samyn, voorzitter RCO Oostende. “Rotary Club Oostende gaat al 100 jaar aan de slag in onze stad om duurzame verandering teweeg te brengen door mensen en organisaties te steunen die de samenleving versterken en dat willen we ook in de toekomst blijven doen. Onze focus de komende jaren ligt op thema’s als onderwijs, ziektepreventie en -behandeling en milieu. Intern zetten we verder in op verjonging en het vergroten van onze diversiteit.”

“De Oostendse focus sluit goed aan op onze internationale doelstellingen. Rotary, als wereldwijd netwerk van 1,4 miljoen buren, vrienden, leiders en probleemoplossers, ziet een wereld waarin mensen zich verenigen en actie ondernemen om blijvende verandering te creëren ten goede van de samenleving. Problemen aanpakken, uitdagingen beantwoorden en verandering verwezenlijken vergt inzet en visie, en ik ben bijzonder blij om deze eigenschappen ook in onze Oostendse afdeling terug te vinden”, zegt Jennifer Jones. “Al sinds 1923, sinds James Ensor Rotarier was, gebruiken ze in Oostende hun passie, energie en intelligentie om actie te ondernemen voor duurzame projecten. Projecten gaande van alfabetisering en vrede tot water en gezondheid. Ik ben ervan overtuigd dat ze dat met hun hernieuwde motivatie en blijvend enthousiasme ook de komende jaren zullen waarmaken. Bovendien kiezen ze er net als Rotary International voor om ook intern te vernieuwen, dat is zonder meer een positieve keuze om de werking ook in de toekomst te verzekeren.”

Rotary is, vandaag misschien meer dan ooit, een relevante, zelfs noodzakelijke beweging. “Tijdens de Covid pandemie heeft de beweging internationaal maar liefst 30 miljoen euro gedoneerd via lokale verenigingen aan verschillende organisaties. En dat doen we doorlopend, tijdens crisissen maar ook daarbuiten: impact hebben en de nodige stenen verleggen. Daarvoor hebben de vele organisaties die zich inzetten in onze samenleving middelen nodig en daar dragen wij graag aan bij ”, besluiten Jean-Pierre Samyn en Jennifer Jones.

Andere Nieuwsartikelen

OOSTENDE VOOR ANKER 2024

Stap binnen bij de tent van Rotaryclub Oostende en voel je direct thuis! We heten iedereen van harte welkom om te genieten van een verfrissend glas Ensor cava, de perfecte gelegenheid om samen te komen en te proosten op het goede leven. Terwijl je geniet van de sprankelende bubbels, kun je ook de mogelijkheid ontdekken om heerlijke wijnen te kopen en verrukkelijke zoetigheden te proeven. En het beste van alles? Elke slok en hap draagt bij aan een nobel doel: de kinderen van de Ibisschool. Dus kom langs, hef het glas en draag bij aan een betere toekomst voor deze kinderen. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen en samen iets moois te bereiken!

Lees Meer >

Spinning marathon tvv Kinder Kansen Fonds

Rotaryclub Gistel organiseerd: Spinning marathon tvv Kinder Kansen Fonds

Lees Meer >

Rotary Charity Golf invitation

Ook niet Rotariërs zijn toegelaten!!!

Lees Meer >

BENEFIETCONCERT

Rotaryclub Oostende organiseert dit concert ten voordele van MS LIGA VlAANDEREN

Lees Meer >

DE OESTEREETSTER VERTELT

MONOLOOG – première Over de vrouwen rond JAMES ENSOR Actrice : Isabelle VANDEMAELE

Lees Meer >

100 jaar Rotary Club Oostende!

Met een fantastische viering in het Oostendse Kursaal vierde de eerste serviceclub van het land haar 100 jarig bestaan. De volledige viering was opnieuw ten voordele van het goede doel. Maar liefst 30.000 euro kon gedoneerd worden aan 12 goede doelen. Het werd een feestweekend om nooit te vergeten in aanwezigheid van Eerste minister Alexander De Croo, viroloog Pierre Van Damme en met een fantastisch concert van niemand minder dan Natalia.

Lees Meer >