Volunteers feeding homeless people with food

Voedselbank

Voedselbanken van Oostende

Tijdens de Corona crisis heeft Rotary club zich volop ingezet om de voedselbanken van Oostende te bevoorraden. Dit tot grote tevredenheid van het stadsbestuur van Oostende !“Dankzij jullie niet aflatende inzet voor Oostenaars in armoede zijn we er in geslaagd om iedereen te voorzien in hun basisbehoeften ! Het is op momenten als deze dat de ware missie van een serviceclub zichtbaar wordt.

Andere Realisaties

Dromen

In de Koninklijke Villa

Met ‘Dromen in de Koninklijke Villa’ verzorgt RCO een project waarbij jongeren met kanker kunnen genieten van een welverdiende vakantie. De patiënten krijgen even een broodnodige rustpauze tussen alle zorgen door. Even uitblazen en rustig genieten zonder kosten. Rotary Club Oostende organiseert haar verkoop van ‘Cuvée de l’amitié’ voor dit project, een jaarlijkse wijnverkoop.

Ons project in de pers.

Steun voor de MS-liga

MS-Liga

Met Rotary Club Oostende steunen we vol overtuiging de werking van de MS-Liga. De MSLiga Vlaanderen wil MS in het leven betekenis geven, alle personen met MS (PmMS) en hun omgeving helpen bij het inzicht verwerven en omgaan met hun aandoening, hen individueel en als groep ondersteunen en hun belangen behartigen zodat PmMS net als iedereen een menselijk en kwaliteitsvol leven kunnen leiden.

Meer info hier.

Steun voor Payoke

VZW Payoke

Ook de vzw Payoke kan rekenen op de steun van Rotary Club Oostende. Payoke is een vzw die strijdt tegen de handel in en uitbuiting van mensen. Ze bieden gespecialiseerde opvang en begeleiding voor alle slachtoffers van mensenhandel; bestrijden alle vormen van mensenhandel & werken om het recht te laten gelden.

Meer info kun je hier terugvinden.

Steun voor Duinhelm

VZW Duinhelm

Rotary Club Oostende steunt vol enthousiasme de vzw Duinhelm. Deze vzw zet zich volop in voor mensen met een mentale beperking. Duinhelm streeft naar kwaliteit van leven voor iedereen en wil dat mensen zoveel mogelijk kansen krijgen om zelf inhoud en vorm te geven aan hun leven. En dat iedereen dat kan doen in gewone omstandigheden en volgens gewone leefpatronen. Ze hebben daarbij oog hebben voor de bijzondere mogelijkheden en beperkingen van de mensen met wie ze werken.

Meer info kun je hier terugvinden.

 

Steun voor IBIS

Koninklijk Werk IBIS

Al vele jaren steunt Rotary Club Oostende het Koninklijk Werk IBIS. Deze vzw biedt onderwijs, opvoeding, verblijf en totaalzorg aan 110 kinderen, vanaf het eerste leerjaar, die veelal omwille van een grote zorgvraag extra ondersteuning en begeleiding nodig hebben.

Alle info over de vzw kun je hier terugvinden.

Military helicopter of training

De Mug-heli

AZ Sint-Jan

Met onze club beslisten we om alvast 1 jaar de MUG-heli te sponsoren.
Yves Peene van Rotary Roeselare Mercurius die het project op poten had gezet is in zijn missie geslaagd.
Het doet wel iets met een mens om de MUG-heli te zien met daarop het wiel van Rotary.